Tuesday, April 29, 2008

Aku Dan Pulau Pangkor


Pada Hari sabtu yang sama eone jadi model aku tu dia nak ajak aku p Pulau Pangkor teman dia antor barang syarikat dia kerja. Aku pun ikut je le memandangkan aku pun dok tunggu ada satu orangg konfom kan details pasal kad kawin dia idak gak call call . Aku pun dah lama tak g area belah belah Lumut sekali p dah rasa lain dah jalan. Bukan la lain per tapi dah selesa sket la takler cam dulu jalan sempit. Gambar gambar ni la antara yang sempat aku rakam masa p tu ari. Wasalam.

Sunday, April 27, 2008

Aku, Eone & Menara Jam


Pada satu pagi yang indah aku dapat call daripada eone ajak aku teman dia p Pangkor antor barang. Aku ok jer no hal tapi biasala jadi tukang tunggu barang la. Tukang tunggu pun takper la janji g Pangkor! Tapi aku cakap kat dia sebelum tu bagila aku jadikan dia model untuk idea terbaru aku dia pun ok je le. Hasil daripada eksperimen tu ni la antara gambor gambor yang terhasil.

Friday, April 25, 2008

Aku Dan Mood Nak P Keja



Kekadang Aku rasa cam malas je nak p keja. tapi nak wat camna There Are Bills Have To Be Paid!!
So kena la p keja! Yang buat kekadang mood hilang tu bukan pe bukan besor bebenor pun hal nya tapi sebab ada macam macam faktor la. Kat Ipoh ni yang faktor yang paling best aku jumpa on the way nak p keja mesti ada keta bawak lane kanan pastu dia ingat semua org masuk keja kol 11.00 cam dia! Dok rumah dendiam kalu dah tau nyusahkan orang! Pastu macam macam lagi la hal nya yang wat aku pos benda ni. Tapi lagi sekali cam aku cakap kena wat keje lain la kot aku leh kaya wat blog ni tapi aku rasa.... tak kot. Ok la wasalam.

Thursday, April 24, 2008

Aku Dan HDR


Aku cuba cuba la edit gambor ni konon nak masuk contest magazine tapi bila aku tengok balik result tak yah ler!

Gambar ni aku amik masa nemankan Zool X makan lepas dia kecewa sebab Myvi nyer kena sondol ngan Kancil!

Kalu nak tau ni la bangunan yang mendidik aku bermain pac-man, rayden, puzzle bobble dan sebagainya. Kira ada nilai sentimental la.

Monday, April 21, 2008

Red In Monotone


Masa ni aku tengah tunggu Cikgu Zool & Zul menghabiskan Nasi Ayam kat Mee Rebus Ramli
Sesambil tu aku pun p la pusing pusing merata rata tu. Pastu aku pun decide nak nangkap gambo ni sebab awan gelap yang ku kehendaki utk efek ada di belakang.

Rasanya banyak lagi gambor macam ni akan datang dalam blog aku ni.

Aku Dan Dua Orang Model



Actually kalau nak ikut tajuk blog aku tu tak berapa betul la jugak sebab ada 3 model, tapi aku tak dapat la nak tangkap semua nya sebab aku kali ni ngan Zul & Zool bebetul nak perbaiki teknik slave kami

IMHO Aku rasa editing editing dia orang lagi power kot kat blog diaorang. Tapi lagi sekali IMHO aku rasa Teknik mana sudut angle kita nak amik & mana kita nak letak flash tu pun penting selain daripada teknikal kamera tu juga yang tak kurang penting nya!

Tapi aku rasa berbangga la gak semalam sebab cfu aku yang dah lama tak pegang kamera dan join outing turun utk kembali memeriahkan alam kamera (betul ke ayat tu?) Dan jugak tq gak kat acuboy sebab datang pikap aku dan antor aku

Saturday, April 19, 2008

Aku Dan Hitam Putih


Aku saja saja je main gambo ni

Gambor ni satu aku dah main main kaler satu lagi aku biorkan standad b&w



Aku Zul Dan Tasik


Di Kala kala Rakyat Malaysia yang lain tengah rilek tengok tv layan Melodi ke apa ke Aku, Zul, Cikgu Zul & Cikgu Zool menghala ke Gunung Lang untuk buat eksperimen bermain cahaya flash lagi sekali!

Gambar Di tepi tula hasil salah 1 eksperimen kitaorang aritu. Zul tu bukan apa tutup mulut tu tapi salah satunya sebab dia nahan panas pastu dia kontrol ensem tu yang takleh bukak mulut tu!

Hehehehehhehe

Friday, April 18, 2008

Aku Ijam Dan Asap


Gambar ni aku rakam secara spontan sebab masa tu aku nak meyakinkan kenkawan aku yang p outing ngan aku kat Kellie's Castle main Teknik Off Camera Flash lagi best drpd main nyorok nyorok ! kebetulan plak masa tu Izam baru je bawa kuar asap daripada mulut dia mmg dapat ler gambar seperti yang tertera! (skema ayatnya)

Kot ikut kan Izam cakap jgn publish gambo dia yang ni sebab nampak cam ..... (lu pikir la sendiri)

Tapi sebab dia blanja aku roti canai pagi tu aku publish gak le ngan rela hati. hehehehhee

Jgn marah jam, nanti lambat kawin!

Thursday, April 17, 2008

Aku Try Main Awan


Assalamualaikum

1st time aku masukkan gambor dalam blog aku ni. Aku rasa tak sempat la kot nak berciter bground ku
cukupla ku masukkan gambor gambor ku dalam blog peribadi ku ini!

Gambor yang 1st 1st aku masukkan ni gambor masa try out off camera flash nak tengok result camna, menarik gak ler result nyer lepas buat la editing yang di ajor oleh zul, Cikgu Zul & more Zul maka jadila gambor camni. Rakan Komplot aku dalam gambor ni Cikgu Zool & Nizam.