Wednesday, November 26, 2008

Outdoor Di Semanggol





























Gambar Gambar Outdoor daripada Majlis Persandingan Hisyam & Melissa tak lupa gak terima kasih pada Butik Ina&Akma yang memberikan kesempatan pada saya untuk mengabadikan gambar pasangan bahagia ini.







Friday, November 14, 2008

TQ For Supporting Fahmifoto




1st 1st aku nak ucapkan tq kat deme deme yang menyokong fahmifoto dalam keadaan ups & down. Sorila kalu aku tak sempat nak buh gambo semua orang, Insyallah aku akan cuba bubuh gak. Tapi pada 2 orang ni yang aku dah janji nak buh gambo deme dalam blog aku ... aku siarkan jua gambor nya. Ok yang memula tu gambor Encik Big (nama betui - ingat ingat lupa) yang diri sebelah atas tu. Pastu 2nd Kawan sekolah aku dulu Shamsul Hezri (baju kaler samor - famili potret) aku panggei dia mat je (dia pun panggei aku mat gak - apara!) Anyway bukan la aku tak nak siarkan gambo orang lain cuma step by step k. Deme ni yang support aku dari segi Idea. Kot takde idea mau gak aku dok tangkap gambo takuk masa aku pakai FM2 dulu. Tu je le yang buleh ku citerkan buat masa ni. Tunggula di post lain untuk tengok sapa lagi yang aku letak dalam blog ni

Khuhan Naidhu Birthday Party




















Berikut Disiarkan beberapa gambar yang diambil sempena majlis harijadi Khuhan Naidu. Fotografer bertugas pada hari tersebut ialah saudara Faizal dan adik nya Shahril. Aku rasa majlis ni meriah la kot dengan kek bentuk mickey mouse dan efek efek POP mesti la meriah kot. Anyway to Khuhan Naidu happy birthday

Saturday, November 8, 2008

Majlis Rumah Terbuka Encik Thalaha & Dr Sabariah










Pada beberapa hari sebelum Bulan Syawal hendak berakhir aku pun dijemput hadir ke rumah terbuka Encik Thalaha & wife Dr sabariah. Pada hari tersebut bukan sahaja ada majlis jamuan rumah terbuka tapi turut ada majlis harijadi untuk kedua anak mereka. Actually aku datang bukanla as official fotografer untuk majlis tersebut tetapi lebih kepada rakan sepejabat. Tetapi atas permintaan tuan rumah aku pun jadik juga le fotografer untuk majlis tersebut. Gambar gambar di atas ada lah beberapa gambar yang sempat dimuatkan kedalam blog ni.

Friday, November 7, 2008

Contoh Album Fahmifoto


































Memandangkan ada beberapa pertanyaan mengenai bagaimanakah rupabentuk album yang dihasilkan oleh fahmifoto , disini disiarkan contoh sebuah album yang sempat ku tangkap sebelum ku berikan pada tuannya iaitu Encik Sham. Encik Sham juga telah berbesar hati untuk membenarkan aku mendisplaykan beberapa kerat gambo daripada album nya. Tq Sham!

Monday, October 27, 2008

Azura & Fetri










Aku pun tak tau nak komen pe untuk post kali ni, yang boleh aku katakan cuma perjalanan aku kali ni memang mencabar la ngan kereta aku yang tak berapa nak ok tu (tapi sampai-syukur) aku terpaksa bawa slow ya amat. Tapi bila sampai ok la sebab pengantin pun memberikan kerjasama yang baik kat aku tanpa banyak berlengah lengah. Kepada Azura & Fetri semoga berbahagia kat korang berdua.

Wednesday, October 15, 2008

Lan Said Aku dan Faizal - Silveritage


Gambor aku & Lan Said (http://lanzvideo.fotopages.com) tengah tangkap gambor pasangan bahagia yang melangsungkan majlis mereka di Silveritage pada hari Ahad 12.10.2008.

Aku nyaris la tak kena sound ngan lan sebab Datang lambat, sib baik la majlis nikah pada pagi tu pukul 9 walau dijadualkan pada pukul 8 kot idak naya aku!

Anyway majlis berjalan lancar Aku gumbira dapat berganding ngan Lan Said & Faizal yang tag along sebab dia nak experience camna la wat majlis dalam dewan.

Dan lepas daripada projek tu aku ngan Faizal bergegas ke Jusco nak berbincang ngan sorang prospek kustomer yang bakal melangsungkan majlisnya pada bulan mac 09 sepupu kepada pengantin Engku Haniza (entry - Khairul Azhar & Engku Haniza) hopefully semuanya berjalan lancar. Insyallah

Tuesday, October 14, 2008

Nombor Handphone

Dah banyak kali aku post kat blog aku ni baru sedar aku lupa nak bubuh no. Hp aku kot kot ada orang nak hubungi aku. Nombor nya ialah 019 4601519 (sila hubungi dalam 1-2 tengah hari atau selepas waktu pejabat!) Atau boleh hubungi 017-5070928 (faizal - fotografer bertugas) untuk sebarang pertanyaan mengenai pakej atau perkhidmatan yang disediakan

Monday, October 13, 2008

Khairul Azhar & Engku Haniza


Majlis Perkahwinan yang berlangsung ngan meriah ni (menurut kata Faizal - jurufoto aku) berlangsung di Bota, Perak. Menurut pengamatan gambar yang di beri pada aku , rasanya memang meriah la majlis ni sebab nya merata tempat deme pose - belakang pokok la tepi rumah la dengan famili la dan macam macam tempat lagi. Fotografer aku Faizal pun aku tengok tak balik g masa aku melintasi rumah pengantin - mood dah sampai katanya!

Monday, September 22, 2008

Kak Nora & Shah | Batu Gajah


Kepada Pasangan Kak Nora & Shah Diharap semoga berbahagia dengan kehidupan yang ditempuhi sekarang ni. Dan saya juga berharap semoga gumbira ngan gambo yang telah saya deliver.

Friday, September 19, 2008

Shafura & Pazil



Kepada pasangan Shafura & Padzil semoga bergembira ngan gambar gambar yang telah diberi dan semoga berbahagia hendak nyer.

Thursday, September 18, 2008

Saja Saja Foto Di Pagi Ahad





Di satu pagi Ahad yang aku tak tau nak wat per terus aku capai kamera pastu tangkap gambor lebih kurang kekonon nak cari gambar untuk HDR la. Pastu aku tangkap je le apa yang ku rasa best. Ni la antara gambor yang aku tangkap pastu balik rumah edit, konon nak dapat efek HDR ntah la ...

Monday, September 15, 2008

Saja Saja Foto Di Hari Merdeka

































Asal nyer plan nak tangkap gambo di pagi Merdeka ngan Cikgu Zool (creativelyshot) tapi atas sebab sebab tertentu Cikgu tidak dapat menghadirkan dirinya. So p la tangkap gambo sensorang tapi masa event tu dapat berjumpa ngan beberapa orang yang dikenali disitu. Ini adalah antara hasil hasil yang dapat ditangkap

Saturday, September 13, 2008

Mann & Nurul - by Adik Faizal





Gambar-gambar ni semua ditangkap oleh salah sorang junior fotografer aku adik kepada Encik Faizal. Lokasi Taiping.

Fathiah Amni ... lagi





Tak tau nak wat per di pagi sabtu lepas dok lap lens tetiba aku rasa bes gak kalu aku tangkap gambo anak aku pastu aku upload kat blog.

Azura & Ridzuan - Outdoor






Foto Oleh : Faizal

Friday, September 12, 2008